Christelijke psychotherapeut veroordeeld wegens behandeling homoseksuelen

Een christelijke psychotherapeut uit Engeland die een homoseksuele man tot hetero trachtte te bekeren is schuldig bevonden aan beroepsfouten.

De Britse psychotherapeut Lesley Pilkington is bekritiseerd door de beroepsorganisatie voor therapeuten nadat een undercover journalist die zich als cliënt voordeed haar tijdens een therapiesessie in het geheim opnam. De psychotherapeut wordt uit de Britse Associatie voor Counseling en Psychotherapie (BACP) gezet, en overweegt in beroep te gaan.

Therapeute Pilkington geeft “reparatieve therapie”, een controversiele methode die volgens haar bij gemotiveerde homoseksuele cliënten hun seksuele orentatie therapeutisch zou kunnen veranderen.

De undercover journalist Strudwick beweerd dat therapeut Pilkington hem vroeg of dat hij als kind seksueel is misbruikt. Vervolgens bidde zij tot god om zijn vroegere lijden aan de oppervlakte te brengen, en stelde ze hem voor te gaan rugbyen.

In een reactie liet de therapeut onder andere weten: “reparatieve therapie is een geldige therapie vorm waar veel mensen van gebruik willen maken, en zou niet beschadigd moeten worden door onverantwoorde journalistiek”.

Gepost in categorie: Psychotherapie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>