Verbale alternatieve geneeswijzen en gesprekstherapie

Een groot aantal alternatieve geneeswijzen en alternatieve therapie vormen nemen het gesprek tussen de cliënt en de therapeut of begeleider als uitgangspunt van het therapeutisch proces. Veel van deze verbale alternatieve geneeswijzen vallen onder de noemer “alternatieve gesprekstherapie”. Omdat deze geneeswijzen en therapieën de dialoog als basis hebben, zijn zij vaak nauwer verwant aan psychotherapie vormen dan de meeste andere alternatieve geneeswijzen. Klik op de geneeswijze of therapie in het overzicht voor uitgebreide informatie:

  • Regressietherapie en reïncarnatietherapie – Regressietherapie en reïncarnatietherapie zijn twee verschillende therapie vormen, maar hebben grote overeenkomsten. Beide therapieën zoeken het ontstaan van klachten in onverwerkte emotionele conflicten uit het verre verleden.
  • Voice dialogue – Voice dialogue is een vorm van alternatieve gesprekstherapie die de verschillende kanten van de persoonlijkheid centraal stelt. In voice dialogue gaat de cliënt in gesprek met de verschillende deelpersoonlijkheden.