Geestelijke gezondheid

Dit deel van therapiehulp.nl biedt informatie over veel voorkomende geestelijke gezondheidsklachten. Onderwerpen variëren van faalangst tot depressie, en van verlegenheid tot fobie. Ook de therapie mogelijkheden worden per psychische klacht behandeld. De gezondheidsklachten zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • Depressiviteit – Depressiviteit is veelomvattend: de symptomen kunnen uiteen lopen van lichtgeraaktheid tot het overwegen van zelfmoord. De categorie “depressiviteit” herbergt onder andere informatie over het lijden aan een depressie en een piekerstoornis.
  • Angst – Angst is een van de sterkste emoties die men kan ervaren. Ondanks het feit dat angst ook positieve functies vervult, hangen veel gezondheidsklachten samen met angst. Het lijden aan bijvoorbeeld faalangst of een fobie kan ingrijpende gevolgen hebben.
  • Onzekerheid – Een gebrek aan assertiviteit of een lichte verlegenheid lijken op het eerste gezicht onschuldige kwaaltjes. Onzekerheid kan echter zo’n grote invloed uitoefenen dat men het hele doen en laten af laat hangen van deze gedachten en emoties.